Meer resultaten voor slauerhoff

slauerhoff
J. Slauerhoff Nederlandse Poëzie Encyclopedie.
Jan Jacob Slauerhoff. Slauerhoff; Jan Slauerhoff, Slau. Bron: Lectuur Repertorium, 1954. Dichter, prozaïst, vertaler, toneelschrijver en scheepsarts. Jan Jacob Slauerhoff wordt in een zich snel opwerkend middenstandsgezin geboren als vijfde van zes kinderen. Zijn vader is behanger en stoffeerder. Al vroeg heeft Slauerhoff last van astmatische aanvallen.
Cookies op de Volkskrant.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op volkskrant.nl die aansluiten op uw interesses.
J.J. Slauerhoff Literatuurmuseum.
Pagina Cherchez la femme, correcties van Du Perron Factuur tijdschrift De Gemeenschap, 1929 Omslag Het verboden rijk, oorspronkelijk verschenen in 1932 Omslag Yoeng Poe Tsjoeng, uitgave uit 1933 Portretfoto met kimono en foto-album op schoot, ook te zien in biografische deel van Pantheon expositie Met Darja Collin met wie Slauerhoff van 1930-1935 gehuwd was Met Darja Collin De danseres Darja Collin Omslag Soleares, oorspronkelijk verschenen in 1934 Omslag Saudaden / Soleares met aantekeningen Typoscript Soleares Waaier van Slauerhoff Slauerhoff met Heleen Ris Lambers Omslag Serenade, oorspronkelijk verschenen in 1938 Omslag van de in 1978 verschenen bloemlezing Alleen in mijn gedichten kan ik wonen Grafmonument voor Slauerhoff in Driehuis-Westerveld.
J.J. Slauerhoff 1898-1936 Koninklijke Bibliotheek.
Du Perron bood Slauerhoff zijn diensten aan en ordende de slordig bewaarde manuscripten, zodat verschillende bundels achterelkaar konden verschijnen. Als Du Perron in 1932 met Menno ter Braak het invloedrijke tijdschrift Forum opricht, is Slauerhoff één van de vaste publicisten.
Cristina Branco canta Slauerhoff Cristina Branco Muziekweb.
In Slauerhoffs geboortestad Leeuwarden is het album Cristina Branco Canta Slauerhoff opgenomen. Als bonus leest Cees Nooteboom het gedicht O Engeitado voor. Voor liefhebbers van Slauerhoff of van fado-muziek is dit album een must: een prachtige stem en idem dito muziek.
Slauerhoff, de beminnelijke desperado Vrij Nederland.
Foto: Nederlands Fotomuseum/HH. Brieven van Slauerhoff waren wel her en der uitgegeven, maar niet een selectie uit wat er nog in archieven te vinden is. De keuze van Hein Aalders zorgt er voor dat de onmogelijke Slau wat op de achtergrond raakt. Ken je Slauerhoff, vraagt E.
Vakantiehuisje Friesland huren? Us Datsja Ruigahuizen!
ener is uiteraard gratis WiFi! Lekker genieten van de rust en de natuur op het Slauerhoff en de prachtige omgeving met de bossen en meren en het merendeel van de Friese 11 steden op fietsafstand, midden in het Gooi van het Noorden.
Welkom in Leeuwarden bij Slauerhoff Interieurs!
Gelukkig een keuze uit luxe, ik ga o.a. verder met onze webshop www.LevaLeva.nl. De website www.slauerhoffinterieurs.nl blijft wel bestaan, hierop komen. later diverse modellen te staan welke voor u kunnen blijven leveren. Mocht u nog vragen hebben mail me dan via slauerhoffinterieurs@gmail.com.
Boek De poëzie van J. Slauerhoff Letterenfonds.
Anders dan de meeste van zijn leeftijdgenoten hield Slauerhoff vast aan de klassieke versvormen, maar zijn versbouw is vaak grillig en een opzettelijk cynisme of een groteske beeldspraak dragen bij aan het rauwe karakter van zijn poëzie, waarin de kwetsbare gevoeligheid door de dunne huid van het vers heen schemert.
Jan Pietersz. Coen, een verboden toneelstuk van Slauerhoff Theaterkrant.
Jammer, Keesmaat was natuurlijk de gedroomde informant geweest, maar het gesprek waaierde alle kanten uit, behalve waarvoor we kwamen: het gewraakte stuk van Slauerhoff. De voorstelling van 6 februari 1968 vond trouwens plaats in het Soeterijn Theater, destijds gevestigd in het Tropenmuseum.
J.J. Slauerhoff, Verzamelde gedichten. Deel 1 dbnl.
Deel 1 1947 J. Alleen in mijn gedichten kan ik wonen., Nooit vond ik ergens anders onderdak.; Voor de eigen haard gevoelde ik nooit een zwak., Een tent werd door den stormwind meegenomen. Alleen in mijn gedichten kan ik wonen.
Schooltv: Slauerhoff Het verboden rijk.
Slauerhoff is een reislustig schrijver. Hij maakt vele zeereizen en komt slechts terug naar Nederland als hij aan moet sterken en zijn vrienden wil ontmoeten. China is het toneel van zijn mysterieuze roman Het verboden rijk. Sommige schrijvers leken wel geboren met reiskoorts.

Contacteer ons